Keresés ebben a blogban

2017. június 16., péntek

Párizs

Nemzetek, országok! kik rút kelepcében
Nyögtök a rabságnak kínos kötelében,
S gyászos koporsóba döntő vas-igátok
Nyakatokról eddig le nem rázhatátok;
Ti is, kiknek vérét a természet kéri,
Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri!
Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Ezt egy 26 éves ember írta 1789-ben. Batsányi János a neve. Valamikor tanították az iskolában, nem tudom, most ez hogyan van, úgy vélem, a napi testnevelés, a hazafias célba lövés meg a hittan mellett Batsányi már nem fontos. De ha különben az volna is, egy ilyen vers nem kerülhet a szépreményű magyar tanulóifjúság elé. Mi hív jobbágyok még a végén észrevennénk, kik a mi felszentelt hóhérink. Habár nagy baj abból sem lenne, ezek a nyavalyás tömeggyilkosok meg arra végképp képtelenek, hogy sorsukat előre nézzék.
Nem is azért tettem ide ezt a verset, hogy megint egyszer vigaszt nyújtsak, el fognak ezek takarodni, mint a történelem során minden ezekhez hasonló nyavalyás, hanem azért, hogy szóljak, megint Párizsra kellene figyelni. Még nem az történt, ami majd (talán nem is olyan sokára) be fog következni, hogy az emberiség egyik legkártékonyabb képződménye, a politika kimúljon torzszülötteivel, a politikusokkal együtt, de a franciák közelítenek az ideális állapothoz: buktak a "hagyományos pártok".
Sokszor mondtam már, a fiatalság puszta ténye nem elég ahhoz, hogy jóféle változásokat hozzon például egy Momentum szerű csoportosulás, különösen a párttá alakulás volt aggasztó. De ha csak odáig jutnak, ameddig Macron Párizsban, az már jó. Ezt a gyűlöletkupacot, a csúti tömeggyilkos gazembert más bizonyosan nem fogja tudni a megfelelő helyre juttatni, a napról napra tovább butuló, az első pillanattól fogva összevissza hazudozó szegedi tejbetök végképp nem.
Azt is számtalanszor elmondtam, mire használhatók az öregek. Itt egyelőre nincs semmi keresnivalójuk. Legföljebb arra szorítkozhat néhány hozzám hasonló, hogy biztassa az ifjúságot, nem föladni.

P.S.: Majd' elfelejtettem. tavaly márciusban írtam egy lányról, azt most idemásolom. Csak azért, mert szerintem ő nem fog jelentkezni. Ha a Momentum vezérei képesek nem féltékenynek lenni, ha akarnak valami nagyon hatásosat, ha elhiszik nekem, hogy a történelem "megcsinált" figurái sosem értek fel a természetükből adódóan nagyokhoz, akkor sürgősen megkeresik ezt a lányt.




Kell valaki, akivel választásokat lehet nyerni? Kell miniszterelnök-jelölt? Persze, hogy kell, amíg az emberiség rá nem jön, hogy a politika az emberré válás gátja.
Itt van ez a lány. Régen mondom, Magyarországon hitele csak egy fiatalnak lehet, egy nőnek, akinek sosem volt köze a politikához.
Mire tetszik még várni? Vagy Kövesdi Veronika fogja elzavarni a hordóhasú bimbasit vagy senki. (Egy lányt már ajánlottam, nem kellett, mennyi időnek kell még eltelnie, amíg rájönnek a politikus urak, hogy kívül tágasabb?)