Keresés ebben a blogban

2017. április 21., péntek

Egy nulláról

Mondtam, nem? Éppen a minap. Hogy Sztálin elvtárs mindenhez ért. Most majd felügyeli a stadionépítést. Személyesen. Akkor pedig az építés olyan rendben fog menni, amilyet magyarországi építés még nem látott.
Azon tűnődöm, a nagy formátum mint olyan, kizárólag pozitív értelemben használható-e, mint például a tehetség. Többször elmondtam, leírtam, nézetem szerint nincs tehetséges tolvaj vagy gyilkos. Egy bűnözőről nem lehet azt mondani, hogy tehetséges.
A nagy formátum talán nem egyértelműen csak a jó emberekre alkalmazható. Napóleon például nagy formátum volt, meg VIII. Henrik is. Hát... nem tudom. Hitler meg Sztálin azért mégsem. Nem írhatók le egy-két szavas jelzőkkel. A förtelmes is kevés. Nem tudom, na.
A lényeg az, hogy ez a Sztálin elvtárshoz hasonlítása a mi falusi futballistánknak valahogy mégis sántít. Bármennyire is szeretne jelentősnek látszani, hiába rabol milliárdokat, tesz tönkre, üldöz a halálba százezreket, akkor is csak egy pitiáner gazember. Kisszerű tolvaj, zsebes, besurranó.
Akkor is az marad, ha felügyeli a stadionépítést.