Keresés ebben a blogban

2016. február 16., kedd

Kisvárda

Csak segíteni akarok. Ha már az alig lézengő sajtó nem teszi. A már említett 85 000 forintos emelést egy évig kaphatná 1470 tanár a kisvárdai stadion építési költségeiből. Ami mai hír szerint másfél milliárd. Lesz az még a duplája is.
Futballstadion Kisvárdán. Képes lehet ezt fölfogni olyan ember, aki nem zárt osztályon ápolandó megalomániás hatalmi tébolyban beteg? Nem az ország jelen helyzetében, bármikor. Ha olyan gazdagok vagyunk, hogy a hajléktalanok is Rolls Royce-on járnak, és az enbékettes csapatainkkal való találkozástól rettegnek a Real Madrid játékosai, akkor is, futballstadion Kisvárdán?
Nincs pénz a tanárok fizetésemelésére.
Egy súlyosan elmebeteg garázdálkodik itt évtizedek óta. Miféle ország az, ahol ez lehetséges?



Ezt azért még ideteszem. Ez a felcsúti kazánház, amiből fűtik az edzőpálya talaját (!) három egész egytized milliárdért (3 100 000 000). A felcsúti futballcsapat (!) eddig a stadion (!) felépülése óta kapott 11 milliárd forintot. Tetszik számolni?
Még egy adat, mai hír a ligeti hintáslegény vitájáról a zuglói polgármesterrel. A hintáslegény készíti elő a vidéki futballista várbeli koronázási ünnepségeit (lesz kolbásztöltés meg pálinkafőzés). Ez az előkészítés múzeumi negyed címen folyik. Talán elhiszik nekem, hajdani szakmám, a muzeológia elég alapot ad a kijelentésre: ennek az egész őrületnek úgyszólván csak káros következményei lennének, azaz nemcsak fölösleges, pusztító is, a szó szoros értelmében.
Na ez kerülne 400 milliárdba. Megvan? Ez így együtt 414 milliárd. Tessék számolni.
Még utoljára ideírom, többet tényleg nem vagyok hajlandó számolni (ez különben sem volt soha az erősségem), a fenti összeg nagyjából 410 000 tanár egyévi fizetésemelése a jelzett összeggel. Annyi tanár mint tudjuk, nincs az országban.
És ez még mindig csak kicsi töredéke a csúti tolvaj összes rablásának.